top of page

Vår historie

Norblock AS ble etablert i 1987 i Bjørnevatn, Finnmark, for å å bli en betydelig eksportør av natursteinsprodukter til det internasjonale markedet, basert på å produsere naturstein av jernmalmen i Bjørnevatn og senere å ta ut den grønne Fuxitt-kvartsitten i Kautokeino.

 

I dag eier Norblock AS og datterselskapene rettigheter til å bryte, drive og selge fire eksklusive typer marmor, to typer lys granitt og én grønn kvartsitt.

 

Fuxite AS ble etablert i 1998 for å drive natursteinbrudd i Kautokeino, Finnmark, på den grønne kvartsitten som finnes der, markedsført som Arctic Green (tidligere kjent som Verde Lapponia).

 

Norwegian Rose AS er et steinbruddselskap med røtter tilbake til 1884.  Den Ankerske Marmorforretning utviklet bedriften til å bli en ledende produsent av hvit og rosa marmor. Navnet Norwegian Rose AS fikk selskapet i 2013 da det ble solgt til Norblock AS. Steinbruddet tar i dag ut fire forskjellige typer marmor. Det er Norwegian Rose, Norwegian White, Hermelin, samt Antique Verda.

 

Trøndergranitt AS har to natursteinbrudd. Bruddet på Støren har en lang historie, og har vært drevet i mer enn 150 år. Åpnet allerede i 1852. Det ble en del av Norblockgruppen i 2011. Den lyse granitten er kjent som Støren Silver White eller bare Silver White.

Bruddet i Rennebu åpnet prøvedrift i år 2000 og startet ordinær brudd-drift med uttak av blokker året etter. Bruddet ble innlemmet i Trøndergranitt AS i 2013. Steinbruddet tar ut en nesten hvit granitt under navnet Ice Green.

bottom of page